Η ελληνική εταιρία «It’s alive» καινοτομεί στον αγροδιατροφικό τομέα με βάση τη φρέσκια σπιρουλίνα.

Το μέλι αλλάζει χρώμα, αποκτά ακόμη περισσότερα θρεπτικά συστατικά και ταξιδεύει από την Ελλάδα σε αγορές του κόσμου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο αγροδιατροφικός τομέας ανοίγει ένα ευρύ πεδίο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθιστώντας τη χώρα μας πρωτοπόρο παγκοσμίως.

Ο Γιώργος Λιγνός, χημικός μηχανικός, δημιούργησε την εταιρεία «it’s alive», μέσω της οποίας, με μία ομάδα νέων επιστημόνων, παράγει σε αστικό περιβάλλον, και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, φρέσκια σπιρουλίνα, την οποία μετατρέπει σε πάστα και παγάκια, αλλά την αναμειγνύει και στο μέλι, έχοντας ως αποτέλεσμα το μπλε χρώμα που κερδίζει τους καταναλωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στην ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ ο κ. Λιγνός, «το αντικείμενο της ‘‘it’s alive’’ είναι η παραγωγή φρέσκιας σπιρουλίνας σε αστικό περιβάλλον. Τα πειράματα ξεκίνησαν το 2018 και τα προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν στην αγορά τον τελευταίο χρόνο. Η όλη ιδέα προέκυψε από την ανάγκη να δραστηριοποιηθώ σε κάτι που θα με ικανοποιούσε στην ειδικότητα που είχα. Είμαι χημικός μηχανικός, με κατεύθυνση στον σχεδιασμό διεργασιών, και με ενδιέφερε πολύ το πείραμα, οπότε είπα να κάνω κάτι που μου αρέσει».

Ψάχνοντας να βρει ποιο τρόφιμο είναι το πιο θρεπτικό, ο κ. Λιγνός διαπίστωσε μέσω της έρευνας ότι η φρέσκια σπιρουλίνα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά. «Υπερέχει θρεπτικά σε σχέση με την ξηρή σπιρουλίνα, καθώς είναι πλούσια σε φυσικά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά. Σε αντίθεση με τις ξηρές εναλλακτικές, η σπιρουλίνα της ‘‘it’s alive’’ διατηρεί στο μέγιστο τη δραστικότητά της, προσφέροντας απαράμιλλη θρεπτική αξία, καθώς διατηρεί όλες τις βιταμίνες της άθικτες. Επίσης, έχει και άλλα προτερήματα, καθώς έχει σχετικά εύκολο τρόπο συλλογής και μπορεί να καλλιεργηθεί σε αστικό περιβάλλον», σημειώνει.